BDDK'dan konut kredisi kararı

BDDK'dan konut kredisi kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı uygulamasında değişikliğe gitti.

Kentsel dönüşüm sürecindeki riskli konutların kredi erişimi konusunda önemli bir adım atıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), azami kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı uygulamasında değişiklik yaparak yüksek risk ağırlığı uygulamasını tekrar gözden geçirdi.

Buna göre, kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. Ev sahibi olan bir hanenin, kentsel dönüşüme tabi tutulacak bir başka evi yoksa, kullanabileceği azami kredi tutarındaki sınırlama esnetilecek.

BDDK'nın kararına göre, azami kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı uygulaması, tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu tek bir konutun bulunması ve bu konutun riskli yapı tespit edilmesi nedeniyle yıkılmış olması veya hakkında yıkım kararı alınması durumunda uygulanmayacak.

BDDK'nın açıklamasına göre, "tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu tek bir konutun bulunması ve bu konutun Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı tespit edilmesi nedeniyle yıkılmış olması veya hakkında yıkım kararı alınması halinde, söz konusu konutun konut malikliği durumu değerlendirmesinde dikkate alınmayacağı" belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.