Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,42 yükselişle 9.100,27 puandan başladı.

Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 37,91 puan ve yüzde 0,42 artışla 9.100,27 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,18 ve holding endeksi yüzde 0,31 artarak pozitif bir seyir izledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,11 ile ulaştırma sektörü olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,81 ile bilişim sektörü oldu.

Küresel pay piyasalarında ABD'de beklentilerin altında gelen büyüme verilerine karşın bireysel tüketim harcamalarının güçlü olduğuna ilişkin sinyaller alındı. Bugün ise yurt içinde büyüme verilerine odaklanıldı. Ayrıca, Fed'in enflasyon göstergesi olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları verileri de yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, Brezilya'da gerçekleştirecekleri görüşmeler de piyasaların dikkatini çekiyor. Ayrıca, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Türkiye ile ilişkilere yönelik açıklamaları da izleniyor.

Teknik analizde, BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 puanın direnç, 9.000 ve 8.900 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor. Bu veriler ışığında yatırımcılar, piyasaların seyrini ve gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.