Kuyumculardan gram altın uyarısı

Kuyumculardan gram altın uyarısı

Ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının, daha sonra bozdurmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çeken kuyumcular, gram altın alırken mutlaka sertifikalı olması uyarısında bulundu.

Trabzon'da faaliyet gösteren Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, gram altın fiyatının son bir haftada yaklaşık 100 TL arttığını belirtti. Şakar, "Altın fiyatları son bir haftada yaklaşık 100 TL arttı. Yatırımcılar altına yöneliyor çünkü dövizden daha karlı. Fiyatlar yükseldikçe alım da artıyor. Ancak bozdurmak isteyenler, fiyatların biraz daha artmasını bekliyorlar. Bazı tahminlere göre yıl sonuna veya seçimlerden sonra altının 3 bin 500 TL'yi göreceği söyleniyor" dedi.

altin.jpg

Şakar, güvenilir olmayan yerlerden satın alınan kesme altının sıkıntı yaratabileceğine dikkat çekerek, "Güvenilir altın almak isteyenlerin mağazalardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz. 'Merdiven altı' olarak adlandırılan yerlerde satılan kesme altınlar güvenilir değil. Kesme altın, sertifikasız ve garantisizdir. Bu nedenle, bu tür altınları alıp sonra bozdurmak isteyenlerin sorun yaşayabileceğini belirtmek isterim. Biz mağazacılar olarak kesme altın alışverişi yapmıyoruz. Bu altınlar, atölyeler arasında dolaşan altınlardır. Yatırımcıların kesme altına yönelmemelerini tavsiye ediyoruz. Ucuz diye kesme altın almak yerine, sertifikalı ve garanti altınları tercih etmelerini öneriyoruz. 'Merdiven altı' dediğimiz yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR

Altının fiyatındaki artışın dünya çapında tanınmış Trabzon Hasır bileziğinin fiyatını da etkilediğini belirten Şakar, "Altın fiyatlarındaki artış, dünya çapında tanınmış Trabzon Hasır bileziğinin fiyatını da etkiliyor. Bu bileziklerin fiyatı takım başına 300, 400 ve 500 bin TL'ye kadar değişebiliyor. Son fiyatlarına bakıldığında ise bir önceki fiyatlarına göre 20-30 bin TL arasında bir artış gözlemleniyor" dedi.

Kuyumculardan gram altın uyarısı

Kuyumculardan gram altın uyarısı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.