2024 Asgari ücrete ara zam iddiası! Kulisler hareketlendi

2024 Asgari ücrete ara zam iddiası! Kulisler hareketlendi

Seçim öncesi emeklilere seyyanen zam iddialarıyla birlikte asgari ücrete yönelik temmuz ayında bir ara zam beklentisi oluştuğu konuşuluyor. Asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda kulis bilgileri araştırılıyor.

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamalarda, haziran sonu veya temmuz başı gibi bir zaman diliminde emekliler ve tüm çalışanlar için alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerin kamuoyuyla paylaşılacağına dair işaretler bulunuyor.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM MI OLACAK?

Asgari ücrete yönelik ikinci bir zam beklentisini gündeme getirmiş durumda. Özellikle Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe'nin kulis bilgilerini aktardığı yazısında, asgari ücrette ikinci bir artışın nisan-mayıs aylarından itibaren konuşulmaya başlanabileceği belirtiliyor.

2024/03/01/depo-para-16-9-1585028739.jpg

Asgari ücrette yaşanan zam süreci ve enflasyon karşısındaki erimenin dikkate alındığında, Akbaşoğlu'nun açıklamalarında çalışanların alım gücünün artırılacağı ifadesinin asgari ücrette ikinci bir artış olabileceğine işaret ettiği yorumu yapılıyor.

2024/02/17/para-57.jpg

ENFLASYON KARŞISINDA KORUNMASI İÇİN

Sabit gelirlinin alım gücünün korunması ve enflasyon karşısında rekabet edebilir bir ücret seviyesinin sağlanması açısından önem taşıyor. Ancak, net bir karar olmadığı ve açıklamanın bu kısmının "sehven" yapılmış olabileceği de belirtiliyor. Bu nedenle, asgari ücretle ilgili resmi açıklamaları ve gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.