Altın tarihi rekor kırdı

Altın tarihi rekor kırdı

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından altın piyasası rekor seviyelere ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarında değişiklik yapması ve ABD ÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi, yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirdi. Bu gelişmeler, ons altını 2 bin 551 dolara kadar çıkarırken, Türkiye'deki altın piyasası da bu yükselişten etkilendi.

STANDART ALTIN KİLOGRAM FİYATI 2 MİLYON 795 BİN LİRA SEVİYESİNDE

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) işlem gören standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 795 bin liraya ulaştı. Gün içinde altının en düşük fiyatı 2 milyon 724 bin lira, en yüksek fiyatı ise 2 milyon 797 bin 900 lira olarak kaydedildi. Altının gün sonunda kapanış fiyatı 2 milyon 795 bin lira oldu.

ALTIN BORSASINDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Altın borsasında işlem hacmi 1 milyar 455 milyon lira seviyesine ulaşırken, işlem miktarı ise 524,26 kilogram olarak gerçekleşti. Günün en fazla işlem yapan kurumları arasında İstanbul Altın Rafinerisi, AgaBullion Kıymetli Madenler ve NMGlobal Kıymetli Madenler yer aldı.

Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın ilerleyen günlerde olası bir faiz indirimi yapabileceği beklentisiyle gözlerini altın piyasasına çevirmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.