Bakan Göktaş açıkladı: Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı belli oldu

Bakan Göktaş açıkladı: Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak sosyal yardımların da artacağını söyledi. Göktaş, evde bakım yardımının 9 bin 77, yaşlı aylığının ise 5 bin 7 TL olduğunu duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarının güncellenmesiyle birlikte sosyal yardım ödemelerinde de önemli artışlar olacağını açıkladı. Göktaş, evde bakım yardımının 7 bin 608 TL’den 9 bin 77 TL’ye yükseldiğini belirtti. Ayrıca, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların yaşlı aylığı 4 bin 196 TL’den 5 bin 7 TL’ye çıkacak.

EVLİLİK KREDİSİ KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile Gençlik Fonu, doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya illerini de kapsayacak şekilde genişletiliyor. Başvuru sayısının 11 bin 11’e çıktığını ve krediden faydalanan çift sayısının 2 bin 385 olduğunu ifade eden Göktaş, bu uygulamanın genç çiftlerin evliliklerini desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

DOĞUM ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’de doğum oranlarında yaşanan düşüşün nedenlerine yönelik önemli bir saha çalışması başlatacaklarını belirten Bakan Göktaş, bu çalışmanın Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı işbirliğiyle yürütüleceğini açıkladı. Göktaş, "Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığımız, hem Sağlık Bakanlığımız hem Maliye Bakanlığımızdan oluşan bir odak grubu oluşturuyoruz." dedi. Bu odak grubunun doğum oranlarını artırmak ve ailelerin yaşam standartlarını iyileştirmek için çeşitli stratejiler geliştireceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.