Dolar 33 lirayı gördü! Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 26 Haziran 2024 döviz fiyatları

Dolar 33 lirayı gördü! Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 26 Haziran 2024 döviz fiyatları

Dolar/TL rekor tazelerken Euro/TL ise yatay seyrediyor. Dolar/TL gün içinde en yüksek 33 lirayı gördü. Euro/TL'de şu sıralarda 35,33'den işlem görüyor.

Dolar/TL kuru, yeni güne değer kazancıyla başladı ve gün içinde rekor seviyelere çıktı. Önceki günü 32,94 seviyesinden tamamlayan dolar/TL, bugün içinde en yüksek 33 lirayı gördü. Saat 09.40 itibarıyla ise önceki kapanışın hemen üzerinde, 32,9650 seviyesinde işlem görmekte.

EURO/TL VE DOLAR ENDEKSİ

Euro/TL ise günü 35,33 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde, 105,7 seviyesinde bulunuyor.

KÜRESEL PİYASALARDA DURUM

Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası (Fed) politika yapıcılarının gelecek adımlarına dair belirsizlikler devam ediyor. Fed yetkilileri, enflasyonun yavaşlamasına ilişkin daha fazla kanıt görmeyi ve ekonomik verilerin iyileşmesini beklediklerini vurguluyorlar. Bu durum, piyasalarda karışık bir seyir izlenmesine neden oluyor.

ÖNEMLİ VERİLER VE BEKLENTİLER

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Almanya'da GfK tüketici güven endeksi ile ABD'de yeni konut satışları verileri takip edilecek. Perşembe günü açıklanacak büyüme ve cuma günü yayımlanacak kişisel tüketim harcamaları verilerinin ise Fed'in gelecek politika hamlelerine dair önemli ipuçları verebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.