Esnafa destek kredisinde yeni dönem! Üst limit arttırıldı

Esnafa destek kredisinde yeni dönem! Üst limit arttırıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat esnafa destek için verilen kredilerde üst limitin artırıldığını açıklarken kredi kapatma şartına yönelik de önemli detayı duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkârlara yönelik yapılan kredi düzenlemelerindeki yenilikleri duyurarak sektöre önemli bir destek sağladı. Bakan Bolat, bu düzenlemelerin detaylarını paylaşarak esnaf ve sanatkârların işlerini geliştirmelerine olanak tanıyacak adımlar attıklarını vurguladı.

FİNANSMAN İMKANI SUNULACAK

Bakan Bolat'ın yaptığı açıklamaya göre, Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkârlara sağlanan genel işletme kredilerinde üst limit 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildi. Bu artış, esnaf ve sanatkârların işletmelerini geliştirmeleri ve büyütmeleri için daha fazla finansman imkanı sunacak.

Ayrıca, yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartının aranmayacak olması da sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Bu düzenleme sayesinde esnaf ve sanatkârlar, yeni kredi taleplerini daha kolay bir şekilde karşılayabilecekler.

5fee3b1a5542871fdcf44cc3.jpg

Öte yandan, depremzede esnafın hibe almış olmasına rağmen kamu tarafından sağlanan faiz indirimli kredilerden yararlanabilmesi de önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu düzenleme, deprem bölgesindeki KOBİ'ler ve mikro işletmelerin, diğer kamu desteklerinden faydalanmış olsalar bile, faiz indirimli KOSGEB kredilerinden yararlanabilmesini sağlıyor.

Son olarak, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi tarafından esnaf ve sanatkârlara kredi kullandırılmasına ilişkin yapılan kararda yapılan değişikliklerin de sektöre önemli bir destek olduğu belirtildi. Bu değişiklikler, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak ve işletme sermayelerini güçlendirecek nitelikte.

depo-para-16-9-1585028739.jpg

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın bu düzenlemelerle ilgili yaptığı açıklamalar, esnaf ve sanatkârların beklentilerine cevap veren ve sektördeki işletmelerin güçlenmesini sağlayacak önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Bu düzenlemelerin sektörde olumlu bir etki yaratması ve esnafın işlerini daha iyi bir şekilde yürütebilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.