GİB açıkladı! Vergi ödeyenler için süreç başladı

GİB açıkladı! Vergi ödeyenler için süreç başladı

Geçtiğimiz 2023 yılında elde edilen kazançlara ilişkin vergi ödeyen mükellefler için yıllık gelir vergisi beyanname süreci başladığını Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan duyuru doğrultusunda, ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri için 2023 yılına ilişkin beyannamelerin gönderim süreci başladı. Mükellefler, beyannamelerini 1 Nisan Pazartesi gününe kadar elektronik ortamda GİB'in internet sitesi aracılığıyla gönderebilecekler.

DİJİTAL VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLECEK

Ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından gelir elde eden mükellefler ise yıllık gelir vergisi beyannamelerini "Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi)" üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde verebilecekler.

Geçtiğimiz yıl elde edilen gelirlere ilişkin yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca, mükelleflerin beyanname sürecinde daha iyi bilgilendirilmeleri ve doğru bilgilere ulaşmaları için gelir unsurlarına özel rehberler, broşürler ve infografikler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak kullanıma sunuldu. Bu kaynaklar, mükelleflerin beyanname hazırlığı sürecinde yardımcı olacak ve vergi ödemeleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarını sağlayacak önemli bir kaynak olarak hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.