Kütahya'da işçileri öğle yemeğinde eylem yaptı

Kütahya'da işçileri öğle yemeğinde eylem yaptı

Kütahya'nın Tavşanlı ve Bursa'nın Orhaneli ilçesinde özelleştirilen termik santrallerde çalışan yüzlerce işçi, vizite eyleminden sonra yemekhanede çatal ve kaşıklarla masalara vurarak, zam ve sosyal hakların iyileştirilmesini istedi.

Kütahya'nın Tavşanlı ve Bursa'nın Orhaneli ilçelerinde bulunan özelleştirilmiş termik santrallerde çalışan yüzlerce işçi, vizite eylemi sonrasında yemekhanede toplanarak masalara çatal ve kaşıklarla vurarak zam ve sosyal hakların iyileştirilmesini talep etti.

2015 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda Ankara'daki Çelikler Holding'e satılan Kütahya'daki Seyitömer ve Tunçbilek santralleri ile Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki termik santrallerde çalışan Tes-İş Sendikası üyesi işçiler, işverene tepki göstermek amacıyla yemekhane eylemi düzenledi. Çatal ve kaşıklarla masalara vurarak protesto yapan işçiler, "Maaşlarımızın iyileştirilmesini istiyoruz" sloganları attılar.

iha-20240306aw156393-3-t.jpg

Tes-İş Sendikası Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, işçilerin hak ettikleri ücretleri almak istediklerini belirterek, bu talepleri doğrultusunda mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yıldırım, "Ağır şartlarda ve tehlikeli iş koşullarında çalışıyoruz. Elektrik santrallerinde ücret baskısına son verilmesini istiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir şekilde işimizin niteliğine uygun ücretler talep ediyoruz. İşverene çağrıda bulunarak bu konuda adım atılmasını istiyoruz" dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2014 yılında yapılan açıklamaya göre, 521 milyon dolara 2015 yılından itibaren Çelikler Holding'e devredilen iki termik santralin belirli bir süre daha faaliyet göstereceği ve daha sonra nükleer santrallerin devreye alınması planlanmıştı. Ancak, bölgedeki bazı köylüler, özellikle mesai saatleri dışında baca filtrelerinin çalıştırılmadığını iddia etmişlerdir

Kütahya'da işçileri öğle yemeğinde eylem yaptı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.