Merkez Bankası krediler için yeni kararını açıkladı

Merkez Bankası krediler için yeni kararını açıkladı

Son dakika haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada, TL ticari krediler için belirlenen aylık büyüme sınırının düşürüldüğü bildirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla ilave sıkılaşma adımları attı. Yapılan duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiği açıklandı. Bu kapsamda, TL ticari krediler için uygulanan aylık büyüme sınırının yüzde 2,5'ten yüzde 2'ye indirildiği belirtildi. Ayrıca, ihtiyaç kredilerindeki aylık büyüme sınırının yüzde 3'ten yüzde 2'ye, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 olarak korunduğu ifade edildi.

merkez-bankasi-3.jpg

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin bu düzenlemelerin etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasının da hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde de çalışıldığı vurgulandı.

TCMB'nin bu adımları, özellikle enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörüldüğünde para politikası duruşunun sıkılaştırılacağına yönelik önceki taahhütleriyle uyumlu bir şekilde atılmış adımlar olarak değerlendirildi. Bu kararlar, TCMB'nin fiyat istikrarını koruma hedefi doğrultusunda aldığı tedbirlerin bir parçası olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.