Ramazan öncesi marketler markaja alındı

Ramazan öncesi marketler markaja alındı

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, Ticaret Bakanlığı ekipleri yurt genelindeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimlerini artırdı.

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, Sakarya, Samsun, Manisa, Aydın ve Van'daki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimlerini sıklaştırdı.

İLLERDE DENETİMLER SÜRÜYOR

Ankara'da, Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, ramazan ayı öncesi fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimlerinin devam ettiğini söyledi. Başkentin her yerinde denetimlerin sürdüğünü belirten Tan, günde 12 bölgede denetim yapıldığını ve özellikle zincir marketlerin denetlendiğini ifade etti.

İzmir'de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Konak ilçesindeki marketlerde denetimlerde bulundu. Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağrı Ergünen, denetim ekibi sayısının artırıldığını ve il genelindeki denetim yoğunluğunun artırıldığını dile getirdi.

Balıkesir'de Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan ve beraberindeki ekip, Kuvayi Milliye Mahallesi'ndeki bazı marketlerde denetim yaptı. Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, denetimlerin tüketici mağduriyetlerini önlemek için yapıldığını vurguladı.

Tekirdağ'da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de zincir marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerini sürdürdü. Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, "Ticaretin Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti.

Sakarya'da, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, ramazan ayı öncesinde yerel ve zincir marketlerin mercek altına alındığını belirtti. Denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilmesi durumunda işletmelere idari para cezası uygulanacağını ifade etti.

Samsun'da da Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, denetimlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını incelediklerini söyledi. Turpçu, denetimlerin haksız fiyat artışlarına ya da fahiş fiyata yeltenecek tacirlere geçit verilmeyeceğini vurguladı.

Manisa'da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, zincir marketlerde temel gıda ürünlerinin satışının yapıldığı iş yerlerinde denetimler yaptı. İl Ticaret Müdürü Serkan Karabacak, denetimlerin ramazan ayının yaklaşmasıyla sıklaştırıldığını belirtti.

Aydın'da da Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, fiyat etiketleri ve haksız fiyat artışlarına yönelik denetimlerin sürdüğünü açıkladı. Haksız fiyat artışı tespit edilen üretici, tedarikçi veya perakende işletmelere idari para cezası uygulanacağını dile getirdi.

Van'da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Tuşba'daki marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı. Ticaret İl Müdür Vekili Derya Ayaydın, denetimlerin tüketici mağduriyetlerini önlemek için yapıldığını ve ramazan ayı öncesi gerçekleştirilen yaygın ve yoğun denetimlerin etkin bir şekilde devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.