Ramazan öncesi marketlere sıkı takip

Ramazan öncesi marketlere sıkı takip

Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan ramazan ayı öncesince aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'nın da bulunduğu 10 ildeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla market denetimlerini yoğunlaştırdı. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı olarak fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin etiketlerini inceledi. Denetimlerde ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyat bilgilerine dikkat edildi. Ayrıca, meyve ve sebze reyonlarında ürünlerin menşei ve geliş fiyatı Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi.

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, yapılan denetimlerde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarına odaklandıklarını belirtti. Tan, etiketlerde birim fiyat, satış fiyatı ve üretim yeri gibi bilgilerin olup olmadığını kontrol ettiklerini ve ürünün raf ile kasa fiyatının uyumuna baktıklarını ifade etti. Ayrıca, fahiş fiyat artışları ile ilgili denetimlerin de yapıldığını vurguladı.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, ramazan ayı öncesi ürün fiyatlarını kontrol ettiklerini ve büyük gıda toptancılarını denetlediklerini söyledi. Menteşe, perakendede temel gıda maddeleri başta olmak üzere yoğun tüketilecek ürünlere yönelik etiket ve fahiş fiyat denetimi yaptıklarını belirtti.

Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, kent genelinde market denetimlerinin aralıksız sürdüğünü ve fiyat etiketlerindeki yanıltıcı indirimlerle mücadele ettiklerini ifade etti. Sümer, masada ve sahada gerçekleştirdikleri denetimlerin ramazan ayı öncesinde yoğunlaştığını aktardı.

Adana Ticaret İl Müdürü Hüseyin Gödelek, Bakanlığın 81 ilde başlattığı haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi denetimlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, raflarda fiyat etiketi olup olmadığını ve ürünün raf ile kasa fiyatının uyumunu kontrol ettiklerini söyledi.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, tüketicilerin, tacirlerin ve esnafın korunması maksadıyla etkin mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

İzmir'de de Alsancak semtindeki bir zincir marketin şubesini denetleyen ekipler, fahiş fiyat, satıştan kaçınma, etiket ve kasa arasında fiyat farkı olup olmadığına yönelik incelemelerde bulundu. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde günlük 5 ekip ile 50-60 işletmede denetim yaptıklarını ve mevzuata aykırılık tespit edilmesi durumunda işletmelere idari para cezası uygulandığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.