29 Mart 2024 altın fiyatları düşüşe geçti! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu?

29 Mart 2024 altın fiyatları düşüşe geçti! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu?

Haftanın son işlem gününde, ABD'den gelecek önemli enflasyon verileri öncesinde altın değerleri düşüş eğilimini sürdürüyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve ons altın fiyatları bu belirsizlik döneminde dalgalı bir seyir izliyor.

Altının gram fiyatı haftanın son işlem gününde düşüş trendini sürdürerek yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Saat 09.20 itibarıyla Foreks piyasalarında gram altın 2 bin 405 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 932 liradan, cumhuriyet altını ise 16 bin 187 liradan satılıyor.

Ons Altındaki Rekor Seviye ve Beklentiler

Altının ons başına değeri, Fed'in faiz indirimine dönük beklentilerin artması ve güçlü güvenli liman talebiyle birlikte 2 bin 233 dolara kadar yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Altın, yatırımcıların bugün açıklanacak olan ve Fed'in parasal genişleme politikalarını etkileyebilecek önemli ABD verilerini bekliyor.

altin-11.jpg

Piyasalar, Fed'in enflasyon göstergesinin Şubat ayında beklenenin üzerinde yüksek çıkması durumunda, merkez bankasının 2024'te faiz indirimi planlarını gözden geçirebileceğine odaklanmış durumda. Çarşamba günü Fed yöneticisi Christopher Waller'ın açıklamaları, faiz indirimlerinin ertelenmesi veya azaltılması gerektiğini savunarak enflasyon verilerinin birkaç ay daha iyi olmasını istediğini belirtti.

JPMorgan'ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı ons altının bu yıl 2.500 dolara ulaşmasını beklerken, Citigroup önümüzdeki üç ay için ons altın tahminini 2.200 dolara yükseltti ve altı ila 12 ay arası için 2.300 dolara yükseltti. Bu beklentiler, altın fiyatlarının gelecekteki seyrine ilişkin önemli bir öngörü sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.