ABD verileri sonrası gram altında zirve! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 12 Temmuz altın fiyat

ABD verileri sonrası gram altında zirve! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 12 Temmuz altın fiyat

ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrası gram altın zirveyi gördü. Altının gram fiyatı 2 bin 560 lira seviyesine ulaşarak rekor tazeledi. İşte çeyrek, Cumhuriyet ve ons altın fiyatları...

Dün ABD Merkez Bankası'nın enflasyon verilerini açıklamasının ardından altının gram fiyatı rekor kırdı. Altının gram fiyatı, gün içinde en yüksek 2 bin 560 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ONS FİYATINDAKİ YÜKSELİŞLE GRAM ALTIN DEĞER KAZANDI

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,8 üzerinde 2 bin 449 liradan tamamladı. Güne yatay başlayan altının gram fiyatı saat 10:15 itibarıyla 2 bin 550 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 170 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 630 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 2 bin 404 dolardan işlem görüyor.

ABD ENFLASYON VERİLERİ BEKLENTİLERİN ALTINDA

Analistler, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığını gösteren veriler sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gitme beklentilerinin güçlendiğini belirtiyor. Dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı. Bu veriler, dezenflasyon trendinin tekrar rayına girdiğine dair görüşleri güçlendirirken, Fed'in faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına dair beklentileri artırdı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimaline kesin gözüyle bakıyor. Yıl sonuna kadar üç faiz indirimi yapılabileceği de fiyatlamalara dahil oldu.

YURT DIŞI VERİLER TAKİP EDİLECEK

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 420 ve 2 bin 450 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 400 ve 2 bin 350 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu bildirdi.

Altın yatırımcıları, ABD'den gelecek yeni verilerle birlikte altın fiyatlarının seyrini yakından takip etmeye devam ediyor. Faiz indirimi beklentileri ve enflasyon verileri, altın fiyatlarının gelecekteki yönünü belirlemede kritik rol oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.