Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? 25 Haziran 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? 25 Haziran 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Haziran altın fiyatları...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası hakkında ipuçları verebilecek önemli enflasyon verileri öncesinde geriledi. Bugün ons altın, yüzde 0,18'lik bir düşüşle 2.329 dolar civarında işlem görmeye başladı. Bu gerilemenin, yatırımcıların dikkatini enflasyon verilerine ve Fed'in gelecekteki faiz politikalarına yöneltmesi nedeniyle gerçekleştiği düşünülüyor.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Ons altındaki düşüş ve Dolar/TL kuru, gram ve çeyrek altın fiyatlarını da etkiledi. Gram altın, 2.461 Türk Lirası seviyesinde işlem görürken, çeyrek altın ise 4.029 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi. Altın fiyatlarının, küresel ekonomik gelişmeler ve yerel döviz kurlarındaki hareketliliğe bağlı olarak dalgalanması bekleniyor.

ABD'DE ENFLASYON VERİLERİ MERAKLA BEKLENİYOR

Piyasalar, ABD'de Cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini yakından takip ediyor. PCE verisi, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olarak biliniyor ve bu verinin, Fed'in gelecekteki faiz kararlarını etkileyebilecek önemli bir gösterge olduğu belirtiliyor. Mayıs ayında yıllık PCE artışının yüzde 2,6 ile son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durum, Fed'in eylül ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırabilir.

YATIRIMCILAR FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Yatırımcılar, Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını yüzde 65 olarak fiyatlarken, yıl içerisinde iki faiz indirimi yapılacağı beklentisi hakim. Faiz indirimi beklentisi, altın gibi değerli metallerin fiyatlarını etkileyerek yatırımcıların bu varlıklara olan ilgisini artırabilir. Altın fiyatlarının, Fed'in faiz kararlarına bağlı olarak dalgalanmaya devam edeceği öngörülüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın türlerine göre fiyatlar şu şekilde seyrediyor: Gram altın 2.461,78 TL, ons altın 2.324,74 dolar, altın ($/kg) 75.480,00 dolar, altın (Euro/kg) 70.244,01 Euro, Cumhuriyet altını 16.765,08 TL, çeyrek altın 4.075,10 TL, Reşat altın 17.272,36 TL ve kulplu Reşat altın 17.237,72 TL seviyelerinde işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.