Altın fiyatları zirveyi gördü! 12 Haziran gram, çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları zirveyi gördü! 12 Haziran gram, çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları, her zaman olduğu gibi yatırımcıların yakın takibinde. Özellikle gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu, altın yatırımı yapan ve yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları ne kadar?

Bugün, altın fiyatları yatırımcılar için oldukça sakin bir gün geçiriyor. Özellikle yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde, altın fiyatları yatay bir seyir izliyor.

ONS ALTINDA HAFİF YÜKSELİŞ

Ons altın, yüzde 0,19'luk hafif bir yükselişle 2,316 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu artış, küresel piyasalarda altına olan talebin hala canlı olduğunu gösteriyor.

GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Gram altın, iç piyasalarda 2,408 Türk Lirası seviyelerinde seyrediyor. Çeyrek altın ise 3,941 Türk Lirası seviyesinden el değiştiriyor. Gram ve çeyrek altın fiyatları, ons altın fiyatlarının yanı sıra Dolar/TL kurundan da etkileniyor. Dolar kurundaki değişiklikler, altın fiyatlarının yönünü belirlemede önemli rol oynuyor.

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR

ABD’de yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları, piyasaların dikkatle beklediği bir diğer önemli gelişme. Enflasyonun yüzde 3,4 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu veri, ABD ekonomisinin sağlığı ve Fed’in para politikası kararları üzerinde doğrudan etkili olacak.

FED FAİZ KARARI YARIN AÇIKLANIYOR

Fed, faiz kararını yarın saat 21.00'de açıklayacak. Analistler, Fed’in bu toplantıda faizi sabit tutacağını tahmin ediyorlar. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar, piyasalarda büyük bir merakla bekleniyor. Powell’ın ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri, gelecekteki faiz politikası hakkında önemli ipuçları verebilir.

FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ

Piyasalar, Fed’in yıl sonuna kadar en fazla iki faiz indirimi yapmasını bekliyor. Ancak, eylül ayında bir faiz indirimi için erken olabileceği tartışmaları sürüyor. Fed'in bu yıl içinde toplamda 37 baz puan faiz indirimine gideceği öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan tarım dışı istihdam verileri sonrası ise 50 baz puanlık bir faiz indirimi öngörülmüştü.

AVRUPA’DA SİYASİ GERGİNLİK ARTIYOR

Avrupa’da ise siyasi belirsizlikler artış göstermekte. Avrupa Parlamentosu'nda aşırı sağın güç kazanması ve Fransa'da erken seçim kararı alınması, bölgede siyasi gerginliği tırmandırdı. Bu gelişmelerin etkisiyle, Avrupa Birliği genelinde tahvil faizleri son 8 ayın en yüksek seviyelerine çıkmış durumda. Bu durum, Avrupa ekonomilerinde belirsizliğe yol açıyor ve piyasaları endişelendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.