Altın tahminleri tutan İslam Memiş 'hazır olun diyerek' açıkladı: Sadece 1 gün kaldı

Altın tahminleri tutan İslam Memiş 'hazır olun diyerek' açıkladı: Sadece 1 gün kaldı

Altın piyasasında hareketlilik devam ederken, yatırımcılar için önemli gelişmeler gündeme geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısına uyarılar geldi: Sadece 1 gün kaldı, hazır olun!

Son yıllarda dolar karşısında beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen altın, 2024 yılı itibarıyla yatırımcılarına umut vermeye başladı. Özellikle eylül ayı itibarıyla, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapacağı beklentisi, altın fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşabileceği yönünde yorumlanıyor. Bu bağlamda, Türkiye’de altın denince akla ilk gelen isimlerden olan ekonomist İslam Memiş’ten önemli uyarılar geldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN YATIRIMCILARA UYARI

Kapalıçarşı'da altın piyasasının nabzını tutan İslam Memiş, gram altının 2800 lira sınırına yaklaşıp rekor kırmasının ardından yeni yükselişler için bir tarih öngörerek yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Memiş, "ABD'den gelen son veriler, yılın geri kalan döneminde faiz indiriminin güçlü bir olasılık olduğunu gösteriyor" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

Eylül ayına girilmesiyle birlikte altın piyasasında önemli gelişmeler olabileceğini belirten Memiş, "Fed Başkanı Powell’ın yumuşak tondaki açıklamaları ve enflasyon verileri, altının ciddi bir yükselişin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Son haftalardaki hareketliliğin sadece bir hazırlık dönemi olduğunu söyleyebiliriz, çünkü Fed’in faiz indirimine gitmesi durumunda, dolardan çıkan yatırımcılar ilk olarak altına yönelecektir," ifadelerini kullandı.

ALTINDA DÖVİZ DALGALANMALARI BEKLENİYOR

Memiş, yılın geri kalan dört aylık döneminde altın fiyatlarında önemli dalgalanmaların olacağını öngörüyor. "Ani yükselişler, ardından şok düşüşleri getirecek. Ancak bu teknik dalgalanmalar sırasında paniğe kapılmamak ve altının uzun vadede yükseliş trendini sürdüreceğini unutmamak gerekiyor," diyerek yatırımcıları uyardı.

GRAM ALTINDA YIL SONU HEDEFİ

Yıl sonuna kadar gram altın için 3000 ila 3500 lira arasında geniş bir hedef aralığı belirlediklerini ifade eden Memiş, ons altındaki yükselişlerin de devam edeceğini ve 2800 dolar beklentisinin hâlâ geçerli olduğunu belirtti. "Kısa süreli düşüşlere aldanıp altınlarını satanlar, tekrar yerine koyamayacaklar," diyerek yatırımcıların temkinli olmasını önerdi.

GÜMÜŞ FİYATLARINDA DA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Memiş, altın dışında diğer emtia piyasalarına da dikkat çekerek, "Eylül ayıyla birlikte yükseliş hareketi belirginleşecek. Bu yüzden altın almayı düşünenlerin, bu hafta bitmeden kararlarını vermeleri gerekiyor. Sadece altın değil, biliyorsunuz bir sözüm var: Yıl boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur. Yılın son çeyreğinde gümüş fiyatlarında da ciddi yükselişler bekliyoruz," dedi.

SON SÖZ: PİYASA HIZLI GELİŞMELER YAŞAYACAK

Altın ve gümüş piyasasında beklenen hızlı gelişmelere dikkat çeken Memiş, "Emtia piyasasında yaşanacaklar, kimseye satın alma fırsatı vermeyecek kadar hızlı gelişecek. Bu nedenle hazırlıkları tamamlayıp, alınacak varlıkları şimdiden bir kenara koymanın tam zamanı," diyerek yatırımcılara stratejik davranmalarını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.