Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak! Emekliler için kritik gün

Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak! Emekliler için kritik gün

Kamu bankalarının emeklilere yönelik banka promosyon tutarlarında artışa gitmesi, emekliler arasında memnuniyetle karşılandı. Yapılan açıklamaya göre, kamu bankaları promosyon başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak.

Kamu bankaları, emeklilere yönelik promosyon tutarlarını açıkladı. Artık emekliler, 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon alabilecekler. Başvurular halen devam ediyor ve işlemleri tamamlayan emeklilere bugünden itibaren ödemeler yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Emekliler, promosyon için başvurularını ya banka şubelerinden ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Bankalar, emeklilere promosyon vermek için genellikle 3 yıl taahhüt istemektedir. Ancak, daha avantajlı bir teklif alınması durumunda banka değişikliği yapmak mümkündür. Birden fazla emekli maaşı alanlar ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilirler.

2024/02/17/para-57.jpg

BANKA DEĞİŞİKLİĞİ MÜMKÜN

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, bu konuda önemli bilgiler verdi. Promosyon alan emeklilerin, daha yüksek bir promosyon almak için mevcut bankadan ayrılıp başka bir bankaya geçebileceklerini belirtti. Bu durumda herhangi bir cezai sorumluluk olmadığını ve promosyonun kullanılmayan kısmının iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

2024/03/01/depo-para-16-9-1585028739.jpg

Karakaş ayrıca, dul yetim aylığı alan hak sahiplerine en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağını da ekledi. Bu promosyon düzenlemesinden yaklaşık 16 milyon kişinin faydalanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.