Doğal gaz desteği geliyor! "Özel bir çalışma yapılacak"

Doğal gaz desteği geliyor! "Özel bir çalışma yapılacak"

Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle zam gelip gelmeyeceği merak edilirken kulislerde dar gelirliye doğal gaz desteği çıktı. Hazırlanan torba yasalardan birine göre dar gelirliye doğal gaz desteği geliyor.

Dar gelirlilere yönelik doğal gaz faturasının bir kısmının devlet tarafından karşılanacağına dair çalışmalar hız kazanıyor. Mayıs başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteğinin ardından, gelecek adımlar merakla bekleniyordu. Kulislere yansıyan bilgilere göre, hazırlıkları süren torba yasada dar gelirlilere düşük doğal gaz faturası desteği olacağı ortaya çıktı.

BELİRLİ BİR MİKTAR ALINACAK

Öne çıkan detaylara göre, yüksek gelirli bireylerden 3 bin TL'lik faturanın tamamı alınırken, dar gelirlilerden ise belirli bir miktar, örneğin faturanın yüzde 30'u kadarı tahsil edilecek. Geri kalan kısmı ise devlet tarafından karşılanacak.

ÖZEL KRİTERLERE GÖRE BELİRLENECEK

Gelir gruplarının belirlenmesi için özel bir çalışma yapılacak. Hangi kriterlere göre dar gelirli olarak kabul edileceği ve destekten nasıl faydalanacakları konusunda detaylı bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle ilgili tüm detayların ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

HALKIN GÖRÜŞLERİ

Show Haber'in haberine göre, vatandaşlar bu gelişmeye "Yetmez ama belli bir katkı sağlamış olur" şeklinde yorumlarda bulundu. Bu desteğin dar gelirlilere maddi anlamda rahatlama sağlayacağı ve doğal gaz faturalarının yükünü hafifleteceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.