Emeklileri sevindiren bayram haberi!

Emeklileri sevindiren bayram haberi!

Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi bugün ödenmeye başladı.

Bugün itibarıyla, emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri başladı. Yapılan yüzde 50'lik artışla birlikte emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Bu zamla birlikte yaklaşık 16 milyon emekli, artışlı ikramiyelerini almaya hak kazandı.

ÖDEME TAKVİMİNE GÖRE DAĞITIM

Ödemeler, emeklilerin maaş alma takvimine göre belirlendi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'a göre, maaşlarını ayın 17'si ve 18'inde alan SSK'lılar 2 Nisan'da, maaşlarını 19, 20, 21 ve 22'sinde alanlar ise 3 Nisan'da, maaşlarını 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da alan SSK'lılar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI ÖDEMELERİ

Bağ-Kur kapsamında aylık alan tüm emeklilere ikramiye ödemeleri 5 Nisan'da gerçekleştirilecek. Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar ise, maaşlarını ayın 1'i ve 2'sinde alanlar için ikramiyeler 2 Nisan'da, ayın 3, 4 ve 5'inde maaş alanlar için ise 3 ve 5 Nisan'da hesaplara yatacak.

BÜYÜK ÖDEME BEKLENTİSİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'a göre, bu yıl toplamda 260 milyar liraya yakın bir ödeme yapılması bekleniyor. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 14 milyon 611 bin emekliye toplamda 26 milyar 158 milyon lira ikramiye ödenmişti. Bu yıl ise emekli sayısının 16 milyonu aşması ve ikramiyenin yüzde 50 artmasıyla birlikte, bu rakamın daha da artması bekleniyor.

Emeklilere yapılan ikramiye ödemeleri, onların maddi olarak rahatlamalarını sağlarken, aynı zamanda bayram coşkusunu da artırıyor. Özellikle pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan emeklilerin, bu ödemelerle birlikte biraz olsun rahat nefes alması bekleniyor. Bu yılki ödemelerin, emeklilerin ve ailelerinin bayramını daha da mutlu ve huzurlu kılması umuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.