Erdoğan 'müjde' diyerek duyurmuştu, bugün başladı!

Erdoğan 'müjde' diyerek duyurmuştu, bugün başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Müjdeli bir haber" diyerek duyurduğu, ihracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indiren düzenleme; bugünden itibaren uygulanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, ihracatçıları sevindirecek bir müjdeyi paylaştı. İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdiklerini duyurdu. Bu kararın, Türkiye ekonomisinde önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

YENİ DÜZENLEME BUGÜN BAŞLADI

Döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 40'tan yüzde 30'a indirilmesiyle ilgili düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu kararın, ihracatçılar açısından olumlu bir gelişme olduğu ve sektördeki oyuncuları rahatlatacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI VE BEKLENTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, döviz bozdurma zorunluluğunda yapılan düzenlemenin ihracatçılar için önemli bir destek olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu düzenlemenin Türkiye ekonomisi için de olumlu etkileri olacağını belirtti. Gelecek dönemde de ekonomideki başarıların devam edeceğine inandığını dile getirdi.

BİR BAŞKA AÇIKLAMA DA BAKAN ŞİMŞEK'TEN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesiyle birlikte makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarının devam edeceğini belirtti. Bu adımların, piyasaların daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.