Gaziantep ilk çeyreği 2,5 milyar dolar ihracatla kapattı

Gaziantep ilk çeyreği 2,5 milyar dolar ihracatla kapattı

Gaziantep, mart ayında gerçekleştirdiği 850 milyon 405 bin dolarlık ihracatla birlikte yılın ilk çeyreğini 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattı.

Gaziantep, mart ayında gerçekleştirdiği 850 milyon 405 bin dolarlık ihracatla birlikte yılın ilk çeyreğini 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı rakamları değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, gelecek için umutlu olduklarını belirtti.

İHRACATTA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Yıldırım, Gaziantep'in mart ayında gerçekleştirdiği 850 milyon 405 bin dolarlık ihracatın ardından Ocak-Mart döneminde 2 milyar 526 milyon 513 bin dolarlık ihracata ulaştığını ifade etti. Bu başarıyla ihracatlarını yüzde 14,5 oranında artırdıklarını dile getirdi ve başarıyı ihracatçı üyelere, iş insanlarına ve çalışanlara adadı.

iha-20240404aw176628-1-t.jpg

ÇEŞİTLİ SEKTÖRLER, GENİŞ PAZARLAR

Yılın ilk çeyreğindeki ihracatın sektör ve pazar dağılımını da değerlendiren Yıldırım, Gaziantep'in ürün ve pazar çeşitliliğinin krizlere karşı daha dirençli olduğunu vurguladı. Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün yüzde 29'una denk gelen 738 milyon 423 bin dolarlık ihracatla öne çıktığını belirtti. İkinci sırada ise 516 milyon dolarlık halı sektörü bulunuyor. İhracat pazarlarında Irak ve ABD'nin öne çıktığını ifade eden Yıldırım, Gaziantep'in toplamda 187 ülke ile ticaret partnerliği yaptığını söyledi.

EKONOMİ ANA GÜNDEM OLMALI

Yıldırım, açıklamasında 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ana gündemin ekonomi olması gerektiğini vurguladı. Uzun soluklu bir seçim sürecinin sona ermesinin ardından, ekonomi ve ihracatın ön plana çıkması gerektiğini dile getirdi. Ülkenin daha fazla üretip tüketen bir yapıya evrilmesi için çalışma zamanı olduğunu belirten Yıldırım, ekonomi yönetiminden bu doğrultuda adımlar beklediklerini ifade etti.

Gaziantep ilk çeyreği 2,5 milyar dolar ihracatla kapattı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.