Gündemde asgari ücret ve emekli maaşları var! Kritik görüşme bugün!

Gündemde asgari ücret ve emekli maaşları var! Kritik görüşme bugün!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile birlikte CHP'nin ekonomi kurmayları, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beklenen görüşmeyi gerçekleştirecek. Gündemde yeni vergi paketi, asgari ücret, emekli aylıkları ve enflasyon var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, ekonomi kurmaylarıyla birlikte, bugün saat 10.00’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Bakan Mehmet Şimşek ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmede, vergide adalet, asgari ücretin ve en düşük emekli maaşlarının iyileştirilmesi konularında CHP’nin önerilerini dile getirecekler.

VERGİ REFORMU İÇİN RAPOR HAZIRLANDI

CHP heyeti, bu görüşme öncesinde yoğun bir hazırlık sürecine girdi. Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni vergi paketine ilişkin önerilerini içeren kapsamlı bir rapor hazırlayan ekip, aynı zamanda acil önlem alınması gereken ekonomik başlıkları da belirleyerek Bakan Şimşek'e sunmayı planlıyor. Bu görüşmede, son günlerde tartışmalara neden olan ve TBMM’ye kanun teklifi olarak sunulması beklenen yeni vergi paketinin de ele alınması bekleniyor.

chpnin-ekonomi-kurmaylari-simsekle-gorusecek-gundemde-asgari-ucret-ve-emekli-maaslari-var-gdor-cover-jpg.webp

ERDOĞAN VE ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e 11 Haziran’da gerçekleştirdiği iade-i ziyaret sırasında gündeme geldi. Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmede, CHP’nin ekonomik eleştirileri ve önerileri üzerine, Erdoğan, CHP’nin ekonomi kurmaylarının Bakan Şimşek ile bir araya gelmesi önerisinde bulundu. Bu öneri, CHP tarafından kabul gördü ve bugün gerçekleştirilecek olan bu görüşme için hazırlıklar yapıldı.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI MASADA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapacağı görüşmenin detaylarını açıkladı. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar, tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri ve Varlık Fonu yer alıyor. Karatepe, bu konularda hükümetin politikalarına eleştiriler getireceğini belirtti.

CUMHURİYET GAZETESİ: "KARATEPE’DEN EKONOMİK ELEŞTİRİLER"

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Karatepe, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, asgari ücretin enflasyon oranında artırılması gerektiğini vurgulayacak. Ayrıca, emekli maaşlarının enflasyon oranının üzerinde artırılması gerektiğini savunacak. Vergi adaleti konusunda da önerilerde bulunarak, vergi gelirlerinin büyük bir kısmının dolaylı vergilerden oluşmasının adil olmadığını belirtecek.

Karatepe, tarımsal desteklerin yetersiz kaldığını ve bu konuda mevcut yasaların uygulanmadığını iddia ederek, tarım sektörünün desteklenmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, TÜİK verilerinin güvenilirliği ve KÖİ projelerinin kamu üzerindeki yükü hakkında da eleştirilerde bulunacak.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Karatepe, bu toplantının bir ekonomi programı hazırlığı anlamına gelmediğini, sadece vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak amacı taşıdığını belirtti. Bu doğrultuda, CHP’nin ekonomi kurmaylarının, halkın günlük ekonomik sorunlarına hızlı ve etkili çözümler üretmek için çalıştıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.