Hazineden kötü haber! Bayram sonrasına kaldı!

Hazineden kötü haber! Bayram sonrasına kaldı!

Bayram tatillerinden önce yüzleri gülen memur ve emekliye Hazine'den kötü haber geldi.

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren maaş ödemeleriyle ilgili beklenen haber geldi. Her yıl olduğu gibi Ramazan Bayramı öncesinde maaşların yatırılması beklentisiyle yaklaşan dönemde, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama hayal kırıklığı yarattı.

GEÇMİŞ YILLARDAN FARKLI BİR UYGULAMA

Daha önce Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde maaşların hesaplara yatırıldığı uygulama, bu yıl değişikliğe uğradı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlere gönderdiği genelgeye göre, Nisan ayı maaşları bayram öncesinde değil, ayın 15'inde hesaplara geçecek.

2024/03/01/depo-para-16-9-1585028739.jpg

GENELGE İLE İLGİLİ DETAYLAR

Genelge, 1 Nisan sabahı Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Bakan adına gönderildi. Banka hesaplarına aktarılan maaşların zamanında ödenmesi gerektiğine vurgu yapılan genelgede, personel maaş ve ücretlerinin her ayki vaktinde yatırılacağı belirtildi.

GEÇMİŞ YILLARDAN ÖRNEKLER

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Bayramı'nda SSK emeklilerine maaş ödemeleri 14-16 Nisan, Bağ-Kur emeklilerine ise 17-18 Nisan tarihlerinde yapılırken, Kurban Bayramı'nda ise emekli aylıkları ve ikramiyeleri 17-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.