İşsizlere devlet desteği: Günlük 566 TL cep harçlığı imkânı

İşsizlere devlet desteği: Günlük 566 TL cep harçlığı imkânı

Kamuda işsizler için yeni bir program devreye sokuluyor. İşgücü Uyum Programı kapsamında, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar haftada 3 gün, toplamda 22,5 saat kamu kurumlarında çalışacak. Bu süreçte katılımcılara günlük 566 TL verilecek

Programın ilk aşamasında, işsizlere kamu kurumları bünyesinde çocuk bakımı, ağaçlandırma gibi çeşitli alanlarda eğitimler verilecek. Bu eğitim süreci bir ay sürecek ve sonrasında katılımcılar haftada 3 gün eğitim aldıkları alanlarda çalışmaya başlayacak. En fazla 10 ay sürecek olan program, işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.

AMAÇ İŞ DİSİPLİNİ KAZANDIRMAK

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, programın amacı işsiz bireylerin iş hayatına adapte olmalarını sağlamak ve onlara gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak. Eğitim konuları arasında engelli ve yaşlı bakımı, tarımsal üretim, kamusal alanların bakımı, geri dönüşüm ve doğal yaşam alanlarının korunması gibi konular yer alacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İşgücü uyum programına, 18 yaşını tamamlamış ve son bir aydır sigortalı olmayan, yaşlılık veya malullük aylığı almayan, İŞKUR tarafından sunulan aktif işgücü programlarına katılmamış kişiler başvurabilecek. Başvuru için hane gelirinin net asgari ücret veya dört katı arasında olması gerekiyor.

CEP HARÇLIĞI VE SİGORTA ÖDEMELERİ

Katılımcılara verilecek günlük cep harçlığı tutarı İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tutarın katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu hesaplanacak. Programda yer alan kişilerin SGK primleri de çalıştıkları günler üzerinden ödenecek, ancak izin günlerinde cep harçlığı ve prim ödemesi yapılmayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR

İşgücü Uyum Programı, işsizlikle mücadeleye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Katılımcılar, bu program sayesinde hem yeni beceriler edinecek hem de çalışma disiplini kazanarak istihdam dünyasına kazandırılacaklar. Program süresince katılımcılara verilecek günlük net cep harçlığı ise 566.73 TL olarak belirlendi.

4o

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.