İstanbul'da kira fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! 1 aylık evin kirası dudak uçuklattı

İstanbul'da kira fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! 1 aylık evin kirası dudak uçuklattı

İstanbul'da kira sorunu her geçen gün daha da büyüyerek artıyor. En son yapılan araştırmaya göre, İstanbul genelinde kira ortalaması 17 bin 100 TL'ye yükseldi.

İstanbul'da kira sorunu her geçen gün artarken en son yapılan araştırmaya göre, İstanbul genelinde Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy ilçelerindeki kira fiyatları ise diğer ilçeleri geride bırakarak dikkat çekiyor.

İSTANBUL'DA KİRA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

İlçe bazlı yapılan kira araştırmasının sonuçları oldukça çarpıcı. Beşiktaş, listenin başında yer alıyor ve ilçede kira ortalaması 38 bin 400 TL olarak kaydedilmiş. Semt bazında incelendiğinde ise Levent, kira ortalamasıyla 68 bin TL ile öne çıkıyor.

svhym5x2chkgvnxe7omb.jpg

DENİZ KENARLARINDA FİYATLAR ARTTIKÇA ARTIYOR

Özellikle denize yakın bölgelerdeki kira fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Kadıköy ilçesi, 31 bin TL'lik kira ortalamasıyla öne çıkarken, Caddebostan semtindeki kira fiyatları 57 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Emlakçılar, denize yaklaşıldıkça kiraların 100-150 bin TL'ye kadar çıkabildiğini belirtiyor.

kstgguewroma5vyggsz3.jpg

Sarıyer ilçesi ise zirvedeki yerini koruyor. Kilyos, Demirciköy, Zekariköy gibi semtlerde genellikle villalardan oluşan kiralık yerlerin bulunduğu Sarıyer'de, 50 bin TL'nin altında kiralık yer bulmanın zor olduğunu ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.