Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz artış kararı...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz artış kararı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı hesaplama yönteminde değişikliğe giderek, faiz oranlarını artırdı.

Yapılan değişiklikle, aylık referans orana 55 baz puan eklenerek belirlenen oran, artık 114 baz puan eklenerek hesaplanacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükseldi.

KREDİ BÜYÜMESİNE BAĞLI UYGULAMA SONLANDIRILDI

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamaya göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükseltildi. Ayrıca, menkul kıymet tesisine tabi yükümlülüklere uygulanan oran yüzde 4'ten yüzde 1'e düşürülerek, kredi büyümesine bağlı olarak uygulanan bir diğer düzenleme sonlandırıldı.

AKDİ FAİZ NEDİR?

Akdi faiz, kredi kartının dönem borcu ödendikten sonra uygulanan bir faiz türüdür. Kredi kartı borcunun sadece asgari tutarı ödendiğinde, geriye kalan borç üzerine akdi faiz uygulanır.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE DÜZENLEME SİNYALLERİ

Son dönemde bankacılık sektöründe yaşanan kredi kartı ve kredi büyümesine dair endişeler, düzenleme sinyalleri verilmesine neden oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, krediler ve kredi kartı kullanımında önemli bir artış görüldü. Bu durum, Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanı tarafından da gündeme alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarına yönelik sadece faiz oranlarını artırmakla kalmayıp, bankaların kredi verme politikalarını da kısıtlayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.