Merkez Bankası FAST limitlerini artırdı

Merkez Bankası FAST limitlerini artırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitleri; 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100 bin liraya, iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 8 Ocak 2021'de kullanıma sunulan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'teki işlem tutar limitlerini artırmaya karar verdi. 4 Nisan 2024 itibarıyla geçerli olacak düzenlemeyle, FAST işlem tutar limitleri önemli ölçüde yükseltilecek.

Para Transferlerinde Artış: 50 Bin Lira'dan 100 Bin Lira'ya

Yapılan açıklamaya göre, FAST üzerinden gerçekleştirilen para transferlerindeki işlem tutar limiti 4 Nisan 2024'ten itibaren 50 bin liradan 100 bin liraya çıkarılacak. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar daha yüksek miktarlarda para transferi yapabilecekler.

Dinamik Doğrulamalı İş Yeri Ödemelerinde Büyük Artış: 100 Bin Lira'dan 250 Bin Lira'ya

FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilen dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise daha büyük bir artış yaşanacak. 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecek olan işlem tutar limiti, işletmelere daha geniş bir ödeme yelpazesi sunacak ve ticari faaliyetlerini daha etkin bir şekilde sürdürmelerine olanak tanıyacak.

2024/02/14/para-54.jpg

Kullanıcıların İlgi ve Ödemeleri Dikkate Alındı

Yapılan düzenleme sürecinde, kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve gerçekleştirdikleri ödemelerin ekosistemin dinamik gereksinimleri doğrultusunda değerlendirildiği vurgulandı. Bu sayede, ödeme sistemlerindeki gelişen ihtiyaçlara hızla cevap verilmesi ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi hedefleniyor.

FAST: Yenilikçi Yaklaşım ve Güvenli Ödeme İmkanı

TCMB'nin geliştirdiği FAST, Türkiye'de ödemeler alanında yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasını sağlayan FAST, alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödemelere alternatif bir seçenek olarak giderek daha fazla tercih ediliyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, FAST'in kullanımı daha da yaygınlaşacak ve ödeme sistemlerinin verimliliği artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.