Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Başvuru süreleri uzatıldı

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Başvuru süreleri uzatıldı

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan'da sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı.

Gayrimenkul sahipleri için önemli bir dönem olan beyan dönemi, 5 Nisan Cuma akşamı sona eriyor. Konut ve iş yerinden kira geliri elde edenlerin geçen yıl için beyan zorunluluğu bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, beyan zorunluluğu geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için geçerli olacak.

Önemli Tarihler ve İşlemler

28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri gereği, 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ayrıca, 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar teslim edilmesi gerekiyor ve bu bildirimlerin 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebileceği belirtiliyor.

Elektronik Defter Uygulaması İle İlgili Süreler

Elektronik defter uygulamasına dahil olanlar için de önemli bir süreç bulunuyor. 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin, aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gerekiyor. Bu elektronik defter beratlarının da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebileceği açıklandı.

Önemli Hatırlatma

Gayrimenkul sahiplerinin ve ilgili kişilerin bu süreçleri yakından takip etmeleri ve gereken beyanları, bildirimleri ve ödemeleri belirtilen tarihlerde yapmaları önemlidir. Aksi takdirde cezai işlemlerle karşılaşma riskleri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.