Şimşek'ten seçim sonrası enflasyon açıklaması

Şimşek'ten seçim sonrası enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamasında orta vadeli programı kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program'ın kararlılıkla uygulanacağını vurguladı.

"MAHALLİ SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN"

Şimşek, açıklamasına "Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." ifadesiyle başladı. Ardından, Orta Vadeli Programın güçlendirilerek uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

ENFLASYONUN KALICI OLARAK DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Bakan Şimşek, açıklamasında Orta Vadeli Programın ana hedeflerinden birinin enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek olduğunu dile getirdi. Bu hedefe ulaşmak için sıkı para politikaları, seçici kredi uygulamaları ve gelir politikalarına ek olarak, kamuda harcama kontrolü ve tasarruf önlemlerinin ön planda olacağını belirtti.

YAPISAL REFORMLAR VE EKONOMİDE DÖNÜŞÜM

Şimşek, Orta Vadeli Program kapsamında hayata geçirilecek yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm sağlanarak verimlilik ve rekabet gücünün artırılacağını ifade etti. Bu sayede sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşarak kalıcı refah artışını toplumun her kesimiyle paylaşacaklarını vurguladı.

BAŞARIYA GİDEN YOLDA AZİM VE KARARLILIK

Açıklamasının sonunda Şimşek, başarıya giden yolun azim, kararlılık ve sabır gerektirdiğini belirtti. "Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız." sözleriyle açıklamasını noktaladı.

660a76252a58d583-w1200xh1022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.