Uyarı üstüne uyarı yapıldı! 40 bin TL maaşla KPSS'siz memur alınacak deyip...

Uyarı üstüne uyarı yapıldı! 40 bin TL maaşla KPSS'siz memur alınacak deyip...

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında dikkat çeken "40 bin TL maaşla KPSS'siz memur alınacak" gibi ilanlarla dolandırıcılar, memur olmak isteyen milyonları hedef alıyor.

Sahte hesaplar aracılığıyla 1 milyona yakın takipçiye ulaşan dolandırıcılar, kamu idarelerinde çalışmayı düşünen binlerce vatandaşı, çeşitli taahhütlerle tuzağa düşürüyorlar.

VAATLERLE TUZAK KURUYORLAR

Sosyal medya hesapları ve internet siteleri, kamu kurumlarının adlarını ve hatta bakanların fotoğraflarını kullanarak, "KPSS'siz memurluk şansı", "KPSS puan şartı 50", "Devlet her gün 3 binin üzerinde memur alıyor" gibi vaatlerde bulunuyorlar. Bu vaatlerle vatandaşları kandıran dolandırıcılar, başvurular için link vererek tuzağı daha da derinleştiriyorlar.

PARA KARŞILIĞI BİLGİ TOPLUYORLAR

Dolandırıcılar, vatandaşları başvuru yapmaya ikna ettikten sonra önce "başvuru ücreti" adı altında 308 TL gibi bir ücret talep ediyorlar. Aynı zamanda kişinin kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı gibi bilgileri de isteyerek dolandırıcılara banka hesabı, şirket açma ve kredi çekme gibi imkanlar sağlıyorlar. Dolandırıcılar, sahte başvuru sürecinde "Süreç olumlu geçti" diyerek vatandaşlardan 1.030 TL daha talep ediyorlar. İşe giriş olmazsa dahi paranın iade edileceği vaadiyle vatandaşları kandırıyorlar.

CEZA TEHDİDİ VAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu personeli alım süreçlerinin kanun ve mevzuat hükümlerine göre yürütüldüğünü belirten Avukat Muhammet Emre Akkaş, bu tür vaatlerin nitelikli dolandırıcılık suçu olduğunu vurguluyor. Zarara uğrayan mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç delilleriyle birlikte şikayette bulunmaları gerektiğini belirtiyor.

SAHTE YORUMLARLA İNANDIRICILIK ARTIRILIYOR

Dolandırıcılar, sitelerindeki ilanların altına sahte yorumlar da ekleyerek inandırıcılığı artırmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar, başvuruları teşvik etmek için sahte hikayelerle dolu yorumlar yapıyorlar. Şikayetlerin fazla olduğu ilanlarda ise yorum bölümünü kapatıyor ya da sınırlıyorlar. Bu yöntemlerle masum insanları tuzağa düşürerek ciddi zararlara neden oluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.